Skip to content

Instructies Ronald van Roon

Cilinder van witte asperges met 'Livar kookham', kwartelei en lamsoren bouillon

Bord opmaak:

  • Leg de cilinder van witte asperges in het midden van een diep bord
  • Verdeel de gebrande witte asperges, plakjes livar kookham en blaadjes tatsoi dakpansgewijs in de cilinder
  • Leg de crostini rondjes en de plakjes kwartel ei erbij en schenk voorzichtig de lamsoren bouillon aan de buitenzijde van de cilinder
    ALLERGENEN: lactose, gluten, ei

Gebakken kabeljauw met prei en beurre blanc viskuit saus

  • Zet de borden in de oven en verwarm de oven voor op 160ºc
  • Leg de kabeljauw op een ovenplateau en verwarm deze in de voorverwarmde oven op 160ºc voor ca. 4 minuten (elke oven is anders, check na de 4 minuten de gaarheid en de temperatuur van de kabeljauw, anders enkele minuten langer in de oven)
  • Breng een pan water aan de kook en leg vervolgens hier het vacuümzakje met prei in. Verwarm voor ca. 5 minuten
  • Roer de beurre blanc saus warm in een pannetje. Meng de viskuit met de saus nèt voor het opmaken van het bord

       Bord opmaak:

  • Leg een lepel prei in het midden van een diep bord
  • Leg de kabeljauw op de prei en doe hierop een lepel van de aardappelkaantjes
  • Verdeel om het gerecht de beurre blanc viskuit saus
    ALLERGENEN: lactose

Gebraden kalfshaas met pomme pavé, voorjaasgroenten en jus de veau

  • Zet de borden in de oven en verwarm de oven voor op 160ºc
  • Leg de pomme pavé en kalfshaas op een ovenplateau en verwarm deze in de voorverwarmde oven op 160ºc voor ca. 6 minuten
  • Doe een bodempje water in een pannetje en verwarm hierin de voorjaarsgroenten
  • En verwarm de jus de veau in een pannetje (afhankelijk van de hoeveelheid, kan het eventueel ook in de magnetron)

       Bord opmaak:

  • Leg de pomme pavé iets uit het midden op het bord en leg hier schuin de kalfshaas tegenaan
  • Verdeel de voorjaarsgroenten over het bord en maak af met een lepel jus de veau over de kalfshaas heen
    ALLERGENEN: lactose

Gemarineerde aardbeien met vlierbloesem en pistache

Bord opmaak:

  • Spuit een flinke dot pistache crème net uit het midden op een plat bord. Zet de bolle kant van een kleine lepel in de pistache crème en trek de lepel, in een kleine bocht, naar de andere kant van het bord. Hierdoor ontstaat een druppel.
  • Leg aan het eind van de druppel de bombe van vlierbloesem
  • Verdeel de gemarineerde aardbeien rondom de bombe
  • Spuit kleine dotjes vlierbloesem gel er omheen en leg hier de pistache spongecake tegenaan
  • Steek de blad-krokantjes erbij
  • Doe een lepeltje vanille poeder erbij en maak af met de ananas aardbei eromheen
    ALLERGENEN: noten, lactose, gluten