Skip to content

Instructies Eric van Bochove

Ceviche witte tonijn | daslook | biet | zeewier

  • Leg de mousse van daslook in het midden van het bord
  • Leg hierop de gemarineerde witte tonijn.
  • Zet het tonnetje van de gele biet er rechts achteraan naast neer.
  • Spuit de dopjes zeewier mayonaise op de vis verspreid erop
  • Druk in de mayonaise takjes zeekraal
  • Zet tegen het tonnetje de zeesla tuille

Allergenen: Vis | suiker  | lactose | gluten

 

Canner kreeft | wortel | prei | waterkersjus

  • Zet de Kreeft op een ovenschaaltje in de oven gedurende 10 à 12 minuten op 150 graden celcius.
  • Maak de vacuümzakjes warm in de pan heet water net niet kokend gedurende dezelfde tijd als de kreeft in de oven staat.
  • Knip een hoekje van de wortel crème af zodat er een spuitzakje ontstaat en spuit een dop op het bord.
  • Wrijf hem met een lepel uit tot een krul
  • Leg hierin de kreeft en verdeel de wortel soorten en prei erover bovenop de kreeft.
  • Kook de saus even apart kort op in een pannetje, op het laatste moment er even door met een staafmixer voor een lekkere luchtige schuimige saus
  • Afmaken met de takjes

Allergenen : Schaaldier | lactose | suiker 

Kalfshaas en kalfswang | aubergine | peultjes | paprika | rozemarijnaardappel

  • Zet de kalfswang met de boter op een ovenschaaltje en plaats het in de oven gedurende 10 à 15 minuten op 150 graden celcius.
  • Zet het graffiti aubergine taartje met de kalfswang erbij op het ovenschaaltje gedurende dezelfde tijd.
  • Maak de vacuümzakjes warm in de pan heet water net niet kokend gedurende dezelfde tijd dat het kalfsvlees in de oven staat.
  • De saus mag in een pannetje apart opgekookt worden.
  • Zorg dat het bord nog even mee gezet wordt in de oven zodat deze lekker warm kan worden dat komt het eetgenot ten goede.
  • Leg de tranches vlees net rechts van het midden op het bord en zet aan de linker bovenkant het aubergine taartje.
  • Leg de rozemarijn aardappeltjes er een beetje tegenaan dat het oploopt
  • Steek hier tussen de peultjes en gepofte paprika ruitjes.
  • Afmaken met de groene takjes
  • De saus er aan tafel over schenken .

Allergenen : Vlees | lactose

Aardbeien tiramisu | aardbei | Marokkaanse munt | rabarber

  • Zet de aardbeien tiramisu midden op het bord .
  • Zet daarnaast een quenelle van de rabarber compôte.
  • Spuit hieromheen willekeurig de dopjes van de Marokkaanse munt gel.
  • Snijd de aardbeitjes doormidden en leg ze ertussen.
  • Doe de crumble op bord en leg daar de bolletjes mousse op.
  • Afmaken met de groen takjes en het krokantje.

Allergenen : Lactose| suiker | aardbei | gluten