Skip to content

Instructies Carlo Chantral

Leg de ingrediënten in de koeling en lees de bereiding eerst een keertje goed door.
Haal de ingrediënten van het voor- en hoofdgerecht 30 minuten voor bereiding uit de koeling.
Verwarm borden voor het tussen en  hoofdgerecht in de bordenwarmer of 2 minuten op vol vermogen in de magnetron.

Bereiding:
Verwarm de heteluchtoven tot 180°C.
Zet een ruime pan met warm water op (niet koken).

Hamachi, ceviche vinaigrette van mangokombucha, mille feuille van zoetzure groenten, algencrème (voorgerecht)

Haal de plastic verpakking van de ceviche en bestrooi met peper en zout.
Dresseer op het bord.
Giet de mangokombucha er overheen en garneer af met de zoetzure groenten.

Knip een puntje van de zakje algencrème en spuit een paar dotjes op het gerecht.

Allergenen: vis | zuivel

Corvina, op de huid gebakken, aardpeer, duindoorn, cèpessaus (tussengerecht)

Verwarm het zakje aardpeercrème 8 minuten in de pan warm water.
Haal de cèpessaus uit de verpakking en verwarm in een pannetje (niet koken).

Zet een koude anti-aanbakpan met een beetje olijfolie op een matig vuur en bak de corvina goudbruid op de huidkant. Draai om en laat zachtjes door garen totdat hij niet meer glazig ziet.

Bak ondertussen de beukenzwammen kort op in een beetje olie.

Dresseer de aardpeercrème in het midden op het bord en maak er een kuiltje in.

Leg de corvina en de beukenzwammen hier in en dresseer de duindoornbesjes en de cèpessaus er omheen.

Allergenen : vis | zuivel | sulfiet

Eendenborst, op de huid gebakken en hoisin gelakt, gebraiseerde witlof, pompoenfudge, gnocchi (hoofdgerecht)

Haal de eendenborst uit de plastic verpakking en bestrooi met zout en peper.

Bak hem op de huid rustig goudbruin in zijn eigen vet. Draai om en laat zachtjes doorgaren totdat hij medium gebakken is. (Steek een naaldje in het vlees en voel aan je eigen huid of het naaldje lichaamstemperatuur is. Dan is de eendenborst medium van binnen).

Haal ondertussen de plastic verpakking van de witlof en gnocchi en zet de schaaltjes 10 minuten in de warme oven. Zet de oven uit. Snij de eendenborst in mooie plakjes tegen de draad in lak af met de hoisinsaus.

Zet de eendenborst warm weg in de oven die nu uit staat. Zet met een volle eetlepel een mooie streep pompoenfudge op een voorverwarmd bord en garneer de gnocchi en witlof er omheen.

Leg de warme eendenborst er tegenaan.

Allergenen : tarwe | soja | noten | ei | lactose | sulfiet

Braam, kogels, mascarpone, basilicum, ingelegde bramen (dessert)

Dresseer de ingrediënten op het bord en garneer af met de chocoladeschotsen en crumble.

Allergenen : lactose | gluten

Vegetarisch menu

RODE BIET IN AARDE GEPOFT, GEFERMENTEERDE KRUISBESSEN, ZWARTE KNOFLOOK
Dresseer de bieten en bessen op het bord.
Begiet met de bieten-bessenvinaigrette en lavasolie en leg de zwarte knoflook hier bovenop.
Garneer de moutaarde er omheen.

BHUNA GOSHT VAN JACKFRUIT, KARDEMOMYOGHURT, ZOETZURE GROENTEN
Verwarm het zakje bhuna gosht 10 minuten in de pan met warm water.
Dresseer in een mooie kom, schep er de kardemomyoghurt naast en leg de zoetzure groenten boven op de bhuna gosht.

POMPOEN, GEPOFT, QUINOA, PADDENSTOELEN, ZADEN & NOTEN, CÈPESSAUS
Verwijder de plastic verpakking en deksel van het aluminium bakje met pompoen.
Zet dit bakje 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de cèpessaus uit de verpakking en verwarm in een pannetje (niet koken.
Bak de paddenstoelen in een beetje olie.
Leg de pompoen midden op een voorverwarmd bord plaatsen, daarop de paddenstoelen en de zaden & pitten. Garneer af met de cèpessaus