• Tartaar van coquille St. Jaqcues, gel van shiso, creme van knolselderij, chips van burrata, cremeux van amandel, gebruneerde amandelen, vinaigrette met gerookte spekjes en Laphroiag
  • Papillotte met Oosterschelde zeebaars, wortel, vadouvan, prei, gremolata
  • Gebraden runderstaartstuk, structuren van ui (chips van ui, compote van ui, zoetzure mini-ui, cake met ui), in ganzenvet gegaard aardappel, gel van rode paprika, cashewnoot, gebrande mini-mais, crème van gefermenteerde knoflook. Jus met jeneverbes
  • “Yellow”
  • Bereidingstijd: Plusminus 10 minuten per gerecht
  • Moeilijkheidsgraad: Easy!
Terug naar menu overzicht

Tartaar van coquille St. Jaqcues (voorgerecht)

Riesling kabinett, Karl Haidle, 2019, Wurtemberg €18,50
Een intense riesling met wat mineralige tonen, Citrus, petroleum en lychee. Mooi gebalanceerde riesling.

Papillotte met Oosterschelde zeebaars (tussengerecht)

Chardonnay, Jeanne Gaillard, 2018/9, Collines Rhodaniennes €14,85
Volle ronde chardonnay, 9 maanden eikenhout gelagerde wijn met veel fruittonen. Robuust met een lange afdronk.

Gebraden runderstaartstuk (hoofdgerecht)

Cannonau, Cantina di Dolianova, 2018, Sardinië €16,50
Volle wijn met fruit van rode bosvruchten en bramen. Veel body, mond vullend en zacht met weinig tannines.

“Yellow” (dessert)

Muscat Alexandrië, Jeff Carrel, Pyrenees Orientales, 2018 €14,00
Mooie frisse dessertwijn met tonen van mandarijn, perzik en lychee

Rutger van der Weel

Op mijn 14 de was ik al geïnteresseerd in koken. Niet zozeer op sterrenniveau maar ik vond het gewoon leuk. Beetje kijken “bie moeders in de keuken”. Mijn eerste baan was dan ook gelijk in de keuken van een pannenkoek-steakhouse en ik mocht gelijk beginnen aan de garde. Vervolgens ben ik naar de hotelschool gegaan en heb stages gelopen bij o.a. Prinses Juliana. Destijds heb ik dat gedaan om echte culinaire ervaring op te doen. Was natuurlijk wel even wennen. Van “pannekoek naar kaviaar”.

Daarna werkte ik bij kasteel Erenstein en uiteindelijk belandde ik bij het paradepaardje van Zeeland “Inter Scaldes”. Ik heb hier veel geleerd onder leiding van de familie Boudeling.

In 2003 piepjong Katseveer ingerold met mijn vrouw,

Heel snel de top van gastronomie bereikt en een  Michelin-ster en vermeldingen van Lekker en Gault Millau is het resultaat.

Drift, gloed, hartstocht, vurigheid, vuur, overgave en liefde zijn andere synoniemen voor passie. “Koken is passie”. Passie voor het vak heb je nodig om dit vol te houden. Elke dag een topprestatie willen neerzetten. Iedere gast tevreden, verrast, blij, dankbaar en voldaan zien weggaan. Dat is mijn doel, niet meer en niet minder!

Ons restaurant

Katseveer in Wilhelminadorp.

St Tropez in Zeeland. Ons restaurant ligt op een van de mooiste plekken van het land. Precies op de scheiding van Zee & Land vindt u ons restaurant wat een panoramisch uitzicht heeft op Nationaal Park Oosterschelde.

Ons restaurant voert sinds 2006 een Michelinster.

Leuk om te melden is dat ons restaurant zich bevindt in het voormalige veerhuis van het Katseveer tussen Zuid-Beveland en Noord-Beveland.

Tartaar van coquille St. Jaqcues, gel van shiso, creme van knolselderij, chips van burrata, cremeux van amandel, gebruneerde amandelen, vinaigrette met gerookte spekjes en Laphroiag.

Doe de tartaar van coquille St. Jaqcues en knolselderij in een steker en stamp aan m.b.v. een tonicstamper bv. Leg de cremeux op het bord. Spuit dopjes van de creme van knolselderij en shiso gel ertussen. Verdeel de amandeltjes over het bord. Garneer af met de chips van burrata en de takjes. Als laatste de vinaigrette op het bord leggen. Voor dresseertips kunt u het filmpje bekijken.

Bevat: Melk | Noten | Soja 

Papillotte met Oosterschelde zeebaars, wortel, vadouvan, prei, gremolata

Doe het zakje op een metalen plateau in een voorverwarmde oven van 180C, 12/13 minuten.

In een ovenschaal 14/15 minuten.

Als de papilotte goed is kunt u het zakje aan tafel openmaken en kunt u over de vis een klein lepeltje gremolata gieten.

Bevat: Vis | Melk | Mosterd

Gebraden runderstaartstuk, structuren van ui (chips van ui, compote van ui, zoetzure mini-ui, cake met ui), in ganzenvet gegaard aardappel, gel van rode paprika, cashewnoot, gebrande mini-mais, crème van gefermenteerde knoflook. Jus met jeneverbes.

Hetelucht oven voorverwarmen op 180 C. Verwarm het vlees in het zakje 4-5 minuten “au bain-marie” evenals het spuitzakje met creme van gefermenteerde knoflook. De jus en compote van ui kunt u langzaam opwarmen in een pannetje. Het vlees na 4-5 minuten uit het water halen en op een metalen plateautje leggen samen met de cake van ui, aardappel en mais. Verwarm dit in de oven, 4-5 minuten (180C)

Dresseer het gerecht zoals op het filmpje wordt uitgelegd

Bevat: Noten | Melk| Eieren

“Yellow”

Mousse van mango en passievrucht, kogel met ijs van tropisch fruit (uit de vriezer serveren) gepofte rijst, krokant van rijst, rijstepap, gel van passievrucht (spuitzakje), cremeux van mango en passievrucht (spuitzakje), macaron.

Dresseer het gerechtje zoals op het filmpje wordt uitgelegd.

Bevat: Noten | Melk | Eieren

Tartaar van coquille St. Jaqcues, gel van shiso, creme van knolselderij, chips van burrata, cremeux van amandel, gebruneerde amandelen, vinaigrette met gerookte spekjes en Laphroiag

Papillotte met Oosterschelde zeebaars, wortel, vadouvan, prei, gremolata

Gebraden runderstaartstuk, structuren van ui (chips van ui, compote van ui, zoetzure mini-ui, cake met ui), in ganzenvet gegaard aardappel, gel van rode paprika, cashewnoot, gebrande mini-mais, crème van gefermenteerde knoflook. Jus met jeneverbes.

“Yellow”