• Zeebaars gepekeld gebrand, bereidingen en soorten van tomaat | basilicum mayonaise
  • Vichysoisse, gelakte paling | gekonfijte prei | focaccia croutons
  • Duo van Kalfshaas en kalfswang Bulgur | bloemkool | sjalot whiskyjus
  • Mousse van mango, dule de leche | karnemelk | witte chocolade
  • Bereidingstijd: Plusiminus 10 minuten per gerecht
  • Moeilijkheidsgraad: Easy!
Terug naar menu overzicht

Zeebaars (voorgerecht)

Rueda ‘Carraviñas’ Felix Lorenzo Cachazo €19,00
Fijne ingetogen wijn uit de Rueda (Spanje) van Félix Lorenzo Cachazo. Een familiebedrijf dat al generaties lang  voor de streek traditionele witte wijn produceert.

De wijn is gemaakt van 100% verdejo, heeft een mooie intense neus van tropisch fruit, gedroogd gras en anijs. En heeft een kleine kruidigheid in de afdronk.

Vichysoisse (tussengerecht)

Soave Classico Suavia €22,50
Verfijnde en elegante wijn uit Veneto (Italië) van Suavia. Een familiebedrijf dat onlosmakelijk is verbonden met het Soave gebied.

Een wijn van 100% garganega druif met een zuivere neus met tonen van wit en tropisch fruit zelfs wat Jasmijn. In de mond zacht en rond maar heerlijk opwekkend door de verfijnde zuren en mineralige afdronk.

Duo Kalfshaas-kalfswang (hoofdgerecht)

Casa Santos Lima Touringa Franca €21,50
Een robijnrode Portugese wijn met heerlijke fruitige aroma’s van kersen en pruimen. Een vleugje vanille en tonen van geroosterd hout. De wijn is gemaakt van de touringa franca.

Mousse van mango (dessert)

The Royal Tokaij late harvest 0,5l €19,50
Een dessertwijn uit Hongarije uit de Tokaij streek. De geur is fris met aroma’s van gedroogd tropisch fruit zoals perzik en abrikoos. Een heerlijk frisse, edelzoete dessertwijn gemaakt van furmint, yellow muscat, hárslevelu druiven.

Eric van Bochove

Geboren en kort opgegroeid in Schiedam, toen verhuisd naar Zeeland, een van de mooiste provincies wat producten betreft. Vroeger denkend dat bruine koeien chocolade melk gaven en de andere de gewone witte melk is er toch een heleboel veranderd in mijn product kennis. Op jonge leeftijd altijd geïnteresseerd geweest in koken, ook mede van thuis uit met een  moeder die heerlijk kan koken.

Door de juiste bedrijven te kiezen en gedegen opleidingen te volgen, heb ik het geluk gehad om het vak in schitterende zaken als ’t Veerhuis Wolphaartsdijk, De Zwaan Etten-leur, Prinses Juliana Valkenburg en Het Groot paradijs Middelburg.  Deze ervaringen (en de stages in het binnen en buitenland) hebben mij gevormd tot wie ik nu ben en wat ik nu kook.

Liefde en plezier; dat moet een gerecht bevatten, uiteraard buiten de krokantjes, zoetje, zuurtje, bittertje en filmend item.

Een schitterend beroep waarin ik dagelijks al mijn creativiteit en passie kan uitvoeren.

Ons restaurant

We zitten op de grens van België en Nederland, de voordeur uit, de straat over en je bent er. Met recht een grensgeval J Daarom hebben de we keuze om het mooie van beide landen samen te smelten.

Persoonlijk, gezellig en intiem zijn steekwoorden die je bij ons terugvindt in het interieur. In de zomermaanden serveren we (zodra het mogelijk is) in onze gezellige binnentuin rondom de vijverrand waar u zich op vakantie waant .

Door te zijn wie we zijn en vooral de gast vooraan zetten zijn wij opgevallen bij de inspecteurs van Michelin en zijn wij sinds 2012 onderscheiden met een Michelinster. Hier zijn wij natuurlijk met het gehele team bijzonder trots op. Wij werken vanuit ons uit het hart!

Zeebaars gepekeld gebrand | bereidingen en soorten van tomaat | basilicum mayonaise

  • Ingrediënten: Zeebaars 25 minuten gepekeld in suiker, zout en venkelzaadjes daarna kort afgebrand / Op het laatste moment dressing erover napperen (dragonazijn, sushiazijn, worchestershire , mosterd, olijfolie, chilisaus) / Tomaten mousse met iets steranijs en een gelei van tomaat / Zoet zuur ingelegde tomaatjes / Ketchup van gele tomaat / Basilicum mayonaise / Krokantjes van zeesla
  • Maak een licht gebogen lintje van alle verschillende tomaat soorten en bereidingen.
  • Spuit daartussen de dopjes van de gel en mayonaise
  • Leg het getrancheerde stuk gebrande kabeljauw op het bord en nappeer hier de dressing overheen.
  • Dit mag gerust even staan zo dan kan de dressing er lekker intrekken.
  • Op het laatste de krokantjes en de kruidjes ertussen steken.
  • Bevat: Room | Suiker | Boter

Vichysoisse gelakte paling | gekonfijte prei | focaccia croutons

  • Ingrediënten: Soep is op basis van aardappel prei en venkel / Oosterschelde paling is afgelakt met soja / In olijfolie gekonfijte prei ringen / Foccacia brood croutons
  • Dresseer de paling, prei en de croutons mooi in een streep op het bord.
  • Het helpt altijd als de borden al licht verwarmd zijn om je soep nog lekkerder warm te serveren.
  • Breng de vichysoisse al roerende aan de kook let op dat deze niet aankoekt.
  • Giet hem in een leuke theekan en schenk het aan tafel uit voor uw gasten.
  • Bevat: Room | Boter | Gluten | Soja

Duo van Kalfshaas en kalfswang Bulgur | bloemkool | sjalot whiskyjus

  • Kalfshaas is reeds aangebraden en kan in aluminium bakje de oven in van 150°C gedurende 10 à 15 minuten / Kalfswang op dezelfde manier als de kalfshaas
  • Bulgur au bain-marie pan warm water het vacuum zak kan in het warme water (80°C) / De verschillende bloemkool soorten kunnen op dezelfde manier opgewarmd worden / Evenals het spuitzakje met de bloemkool crème / De saus even kort opkoken in een pannetje.
  • Zet de hoofdgerecht borden vooraf even in de oven (een warm bord houdt het langer warm en eet dus lekkerder).
  • Leg tijdens de soep het zakje met de bulgur en de zakjes met de bloemkool soorten alvast in een pan heet water (niet kokend) dan kan dit alvast zijn werk doen.
  • In de tussentijd kan ook de kalfshaas en de kalfswang beide in de aluminium bakjes in de oven gezet worden 10 à 15 minuten op 150°
  • De saus is het makkelijkst om even kort op te koken in een pannetje.
  • Bevat: Boter | Lactose

Mousse van mango,  dulce de leche | karnemelk | witte chocolade

  • Ring mangomousse op een ring van witte chocolade en gepofte quinoa / Crème van dulce de leche / Mousse van karnemelk / Gel van matcha thee / Gemarineerde mango / Pates aux fruits van passievrucht / Filodeeg schotsen
  • Haal de ring uit de verpakking en dresseer hem op een bord, we hebben de onderkant op een chocolade ring gedaan zodat u hem makkelijker kunt oppakken, bv met een taartschep.
  • Dresseer nu de rest van de items er op een leuke creatieve manier op
  • Als laatste afmaken met de filodeeg schotsen.
  • Bevat: Room | Steenvrucht | Suiker | Lactose

Zeebaars gepekeld gebrand, bereidingen en soorten van tomaat | basilicum mayonaise

Vichysoisse, gelakte paling | gekonfijte prei | focaccia croutons

Duo van Kalfshaas en kalfswang Bulgur | bloemkool | sjalot whiskyjus

Mousse van mango, dule de leche | karnemelk | witte chocolade