Kabeljauw (voorgerecht)

Brokenwood Cricket pitch white 2018 -Sauvignon Blanc & Semillon €22,50
Brokenwood maakt een prachtige serie van single vineyard wines en varietal wines uit heel Australië. Het is een vriendenbedrijf gebleven, met 23 vrienden als aandeelhouders. Samen, in een ontspannen sfeer, de beste wijn maken, wordt in de praktijk gebracht. Cricket Pitch Range is Brokenwood’s value for money range. Zeer goede kwaliteit voor een vriendenprijs. Deze blend van Semillon en Sauvignon Blanc heeft een aantrekkelijke geur van tropisch fruit en citrus. Door zijn lage alcohol percentage is het een perfecte wijn om mee te
borrelen of te drinken bij lichte gerechten. 52% sauvignon blanc en 48% semillon.

Noordzee Schol (tussengerecht)

David Moret Aligote 2018- Aligote €22,50
David Moret is een micro negociant in Beaune. David maakt deel uit van de reusachtige Moretclan. Zijn ouders hadden echter geen wijngaarden. Na zijn studie viticulture en oenologie in Beaune begon David zijn wijn carrière als verkoper van persen, vaten en andere apparatuur die je nodig hebt om wijn te maken. Aldus bouwde David een enorm netwerk van producenten op. Sinds 2000 maakt David zelf wijn. Hij koopt druiven van producenten die hij vertrouwt en bemoeit zich intensief met de wijnbouw. David’s aligote 2018 is volrijp met aroma’s van oranjebloesem en abrikoos. Bijna viognier, maar dan met het zuurtje waar ze in Condrieu zo hard voor moeten werken.

Eendeborst (hoofdgerecht)

Erta di Radda Rosso Toscane 2016 – Sangiovese €25,00
’Erta di Radda’ is de uitgekomen droom van Diego Finocchi. In 2006, 24 wijnjaren jong, nam Diego 5 hectares in Radda over. De wijn van Diego is de meest pure expressie van het terroir van Radda. Alles met de hand, 100% Toscaans en biologisch. De Toscana Rosso van Erta di Radda komt van een 50 jaar oude wijngaard met 70 % rode (sangiovese en caniolo) en 30% witte (trabbiano en malvasia). De druiven zijn met de hand geplukt en samen vergist. Gaandeweg de vergisting zijn er ook gedroogde druiven toegevoegd, waardoor de wijn voller en geconcentreerder kon worden. Na de vergisting heeft de wijn nog een half jaar gerijpt in een betonnen vat. Qua samenstelling en wijnmaken is deze Toscana Rosso een Chianti volgens het recept van Bettino Ricasoli uit 1840, dat tot 2005 de norm was.

Blanc Manger (dessert)

Domaine des Nugues Livertine Vin de France Rose 2016 – Gamay €20,00
Domaine des Nugues van Gilles Gelin is een van de rising stars van Beaujolais. Gilles zag al vroeg in dat je het met goedkope primeurs niet zou redden en heeft al vroeg enorm geïnvesteerd inmkwaliteit. Biologische wijnbouw leidt tot gezonde, rijpe druiven. Gilles doet en laat vervolgens wat nodig is om een wijn te maken waarin het wijnjaar en de wijngaard tot uitdrukking komen. Een echte cultwijn! Een originele zoete rosé gemaakt van gamay druiven. Op koele temperatuur vergist en vroegtijdig geëindigd, zo ontstaan de restsuikers. Friszoete rose dessertwijn met rode besjes en framboosjes.