Gemarineerde zalm (voorgerecht)

Domaine du Tremblay Quincy Vieilles Vignes 2018 €25,00
De Domaine du Tremblay Quincy Vieilles Vignes 2018 heeft prachtige aroma’s van citroenmelisse, kruisbes en amandel. Net ten westen van Sancerre en Menetou Salon liggen Quincy en Reuilly. Quincy is de oudste witte wijn AOC van Frankrijk (sinds 1936). Op een zanderige bodem gedijt sauvignon blanc. De producenten zijn niet dogmatisch en kijken ook goed naar hun collega’s in Marlborough, Nieuw Zeeland. Moderne technieken als het wegknippen van blaadjes (waardoor er minder fotosynthese plaatsvindt) zorgen voor een stuivende, frisse wijn.

Domaine du Tremblay maakt deel uit van de Domaines Tatin, de verzamelnaam van de familiedomeinen van Jean Tatin en Chantal Wilk. Jean en Chantal maken terroirwijnen; in iedere wijn is de unieke wisselwerking tussen weer en wijngaard terug te vinden.

Tarbot (tussengerecht)

Domaine Ogereau Anjou Blanc En Chenin 2018 €25,00
Domaine Ogereau Anjou Blanc En Chenin 2018 bevat bloesem, groene appel, citroenschil en crème fraiche met een lange afdronk. Anjou is het wijngebied rond de stad Angers. Het klimaat is betrekkelijk mild door de nabijheid van de Atlantische Oceaan, terwijl de regen wordt tegengehouden door de bossen van de Vendee.

Domaine Ogereau is opgericht in 1890. Sinds 1989 staat Vincent Ogereau aan het roer. Domaine Ogereau is een benchmark voor kwaliteitswijnen uit Anjou. De kwaliteit van hun wijnen ontstaat door keihard werken in de wijngaard en strenge selectie van druiven na de oogst. Hierdoor is de kwaliteit van de druiven ongekend hoog. Dit zijn zuivere, geconcentreerde wijnen die ook goed kunnen ouderen. De Anjou Blanc En Chenin komt van wijngaarden (kiezel en klei) grenzend aan de AOC Savennieres en jonge stokken in Savenierres. De druiven zijn precies rijp met de hand geplukt. Na vergisting15 maanden rijping op demi-mud (vaten van 500 liter).

Gebraden runder entrecote (hoofdgerecht)

Labranche Laffont Madiran 2016 €25,00
Labranche Laffont Madiran 2016 is een blend van tannat met cabernet franc en cabernet sauvignon. De wijn is vergist op staal, en heeft 18 maanden rijping gehad in betonnen cuves. In de neus komt zwart fruit naar voren gecombineerd met een droppige toon. De wijn heeft nog steeds mooie tannines, maar er komt ook een goede frisheid naar voren in de smaak.

Madiran ligt aan de voet van de Pyreneeën met als lokale druif tannat. Een kleine druif, bijna zwart van kleur en met een dikke schil. Toen Christine Dupuy in 1993 de leiding van Domaine Labranche Laffort overnam, was zij de eerste vrouwelijke wijnmaker in Madiran. Zij slaagt erin vriendelijke, elegante wijnen van tannat te maken.

Geroosterde ananas (dessert)

Riofavara Notissimo (0,5 liter) 2015 €20,00
Riofavara Notissimo 2015 wordt geoogst in drie keer: de eerste ronde begin augustus, als de druiven net rijp zijn, de tweede ronde begin september als de druiven optimaal rijp zijn en de laatste pluk in oktober, vendange tardive. De combinatie maakt dat de wijn fris en zoet tegelijk is. 80 gram restsuiker, helemaal natuurlijk.

In het uiterste zuiden van Sicilië bevindt zich Riofavara, het familiebedrijf van Massimo Padova. Op nog geen steenworp van het plaatsje Noto verbouwt Massimo moscato. Kalksteen houdt de regen, die in de winter valt, vast en geeft deze tijdens de droge zomer terug aan de wijnranken. Ondanks de Afrikaanse hitte zijn de wijnen van Massimo verfijnd.