Skip to content

Bijpassende wijnen

Paul Kappé

Zeebaars (voorgerecht)

Hirutza, 2019, Txakolina, Baskenland, Spanje €26,50
Voor bij het voorgerecht van gepekelde zeebaars beginnen we lekker fris. We zitten in het noorden van Spanje, Baskenland. Door de ligging aan zee wordt er veel vis gegeten en traditioneel drinken de Basken Txakolina bij hun verse vis en daar is deze wijn ook helemaal naar.  Deze wijn wordt gemaakt van Hondarabbi Zuri, lokale druif. Een prachtige sprankelende, zuivere witte wijn met mineraliteit, crispy en veel aroma’s van limoen, grapefruit, appel en peer.

Argentijnse garnalen | 48 uur bereid buikspek (tussengerecht)

Tabali, 2017, Pedregoso, Limari Valley, Chili €26,50
We hebben voor een net wat vollere stijl witte wijn gekozen voor bij het gerecht van buikspek en Argentijnse garnaal. Vis / vlees combinatie.  Een klassieke Rhône druif, Viognier, maar nu aangeplant in Chili, Limari Valley. Limari Valley ligt net boven Santiago. De wijngaarden bevinden zich dicht bij de kust waar je een koeler klimaat hebt. De term ‘Gran reserva’ op het etiket doet je laten denken dat deze wijn houtrijping heeft gekregen, maar dat is niet het geval. De wijn heeft wel een mooie volle romigheid, fijne zuren en aroma’s van rijpe sinaasappel, abrikozen en perzik.

2 bereidingen van Iers rundvlees (hoofdgerecht)

Creations, 2019, Whale Pod, Walker Bay, Zuid-Afrika €26,50
We zitten aan de kust, net voorbij Hermanus, in Walker Bay, Zuid-Afrika. Voor bij het gerecht van Iers rund hebben we een combinatie gekozen van 2 druiven, Syrah en Merlot. Syrah is de dominerende druif in deze wijn, want die geeft een hele mooie kruidigheid aan de wijn. Denk daarbij aan laurier, peper en kruidnagel. Volle, stevige rode wijn met aroma’s van donker fruit, vanille, chocolade en tabak.

Passievrucht | Ananas | Witte chocolade | Dragon (dessert)

Maculan, 2019, Dindarello, Veneto, Italië  (0,375l) €26,50
Voor de wijn voor bij het dessert van ananas gaan we naar Italië. Naar het noorden van Italië, Veneto. Deze wijn wordt gemaakt van de Moscato druif. Een druif die zich uitstekend leent voor een zoete wijn. De druiven laten ze na de oogst verder indrogen en dat proef je terug in de wijn. De wijn is rijk van smaak, rijp fruit, zoals abrikoos, ananas, dadels en vijgen, maar denk ook aan tonen zoals viooltjes, rozenwater en honing. Ondanks de geconcentreerde stijl heeft de wijn nog steeds een mooie frisheid in zich.