Tartaar (voorgerecht)

De Wetshof Estate Bon Vallon Chardonnay, Robertson Zuid Afrika €25,00
Robertson ligt vrij ver landinwaarts op zo’n 150 kilometer van Kaapstad vandaan in een prachtige vallei. De wijnstreek bevindt zich tussen de Breede rivier in het zuiden en de Langeberg Mountains in het noorden en profiteert van de koele luchtstroom die door de vallei vanuit zee over de wijngaarden stroomt. Ze zijn hier in staat om prachtige verteerbare wijnen te maken, onder andere deze van de chardonnay druif. Na de gisting wordt deze wijn voor 6 maanden gerijpt op de gistcellen en dat zorgt naast heerlijk citrus fruit voor een lekkere boterige dikke wijn met goed sap en voldoende frisheid.

Zeebaars (tussengerecht)

Château du Seuil Coteaux D’Aix-en-Provence, Frankrijk €21,00
De wijngaarden waar de druiven van deze wijn vandaan komen zijn gesitueerd op het Puyricard plateau tussen de 350 en 450 meter boven zee niveau. We zijn in Zuid-Frankrijk. Er staat Syrah, Cabernet sauvignon, Grenache en Cinsault aangeplant. Deze heldere zuivere zalmrose rosé met zijn aroma’s van rood fruit en bloemen, levendige zuren en sappigheid is Zuid-Frankrijk in het glas, gewoon bij u thuis.

Kemperhoen (hoofdgerecht)

Quinta nova “Pomares” Douro, Portugal €22,00
Dit is een blend van de drie typische blauwe druiven uit de Douro vallei; Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz. Dit wijngebied is een van de mooiste die ik ooit heb bezocht en ligt 6 uur stroomopwaarts vanuit Porto. Dit is het langste aaneengesloten terrassenbouw wijngebied van de wereld. Deze fruitige rode elegante wijn is prachtig in balans, heeft een goede structuur en heerlijke sappigheid met weinig tannines. Licht koelen deze wijn maakt hem nog lekkerder.

Mango passie (dessert)

L’ilot de Haut-Bergeron Sauternes, Bordeaux Frankrijk €29,00
De geschiedenis van Sauternes begon in de 17de eeuw onder invloed van de beruchte nederlandse handelaars, zij stimuleerden de wijnmakers om kwalitatief betere witte wijnen te maken. In de 19de eeuw werden de edelzoete wijnen erg gewaardeerd door de europese hoven. Nu worden de zoete wijnen erg gewaardeerd door hun gastronomische inzetbaarheid.

Deze prachtige edelzoete wijn komt van een kalkrijke wijngaard van 4 hectare groot op een eilandje in de rivier de Ciron, dat profiteert van de ideale omstandigheden om de edele rotting tot stand te laten komen. Hier staat voor het grootste deel Semillon en een klein deel Sauvignon blanc aangeplant. De wijn is fris, bloemig en jeugdig met gekonfijt fruit en een randje “botrytis” (edel zoet karakter)