Gerookte zalm (voorgerecht)

Riesling, Donnhoff, Fruchtig, 2018, Nahe, Duitsland, €….
Cornelius Donnhoff is de grote man achter de wijnen van het wijnhuis. Hij is de 4e generatie van zijn familie die op dit familie domein de wijnen maakt. Van zijn vader en opa heeft hij het vak als wijnmaker geleerd. Daarnaast is hij ook naar Australië gegaan voor wat internationale ervaring. Dankzij deze verschillende ervaringen is Corneilius een wijnmaker van grote klasse en blinken zijn wijnen uit in de regio. De Wijn heeft een heldere kleur met een licht stuivend aroma. Tonen van sappig geel fruit, als peer en meloen. Frisse tonen van citrus zijn aanwezig, met een duidelijk rest zoetje. De wijn wordt gebottled met een minimale hoeveelheid CO2, waardoor een heel klein bubbeltje op de tong merkbaar.

Skrei (tussengerecht)

Chardonnay, Crystallum, The Agnes, 1018, Walker Bay, Zuid Afrika €26,50
In 2007 zijn de 2 broers Peter-Allan en Andrew Finlayson begonnen om in het koele Walkerbay in Zuid-Afrika Bourgondische wijnen te maken. Het klimaat leent zich hier heel goed voor, vanwege de koele wind die afkomstig is van de Atlantische Oceaan. De Agnes cuvée is vernoemd naar Agnes Floyd. Zij was de eerste vrouw met een rijbewijs in Kaapstad en deze wijn staat symbool voor haar sterke karakter. De druiven worden allemaal met de hand geoogst en vergist in eikenhouten vaten van 228L en 500L. De volle en rijpe smaken van de wijn komen overeen met de kwaliteit van krachtige Bourgogne wijnen, met een duidelijk nieuw wereld karakter. De Kleur is medium donker en de aroma’s van vanille, peer en citrus knallen het glas uit. De smaak komt overeen met de neus, met extra tonen van witte perzik. De wijn heeft een hele rijke en vettige structuur dankzij de vergisting op eikenhouten vaten, wat ervoor zorgt dat de wijn zeer complex en verfijnd is. Het karafferen van deze wijn is een Pré.

Piepkuiken (hoofdgerecht)

Grenache -Syrah, Chateau de la Gardine, Gogondas Rouge, 2018, Rhone, Frankrijk €26,50
De wijntraditie van de familie Brunel dateert uit de 17e eeuw. Gaston Brunel, een beroemde handelaar, kocht in 1945 Château de la Gardine in Châteauneuf du Pape. Het landgoed wordt nu gerund door zijn twee zonen, Patrick en Maxime, met de hulp van hun echtgenotes Eve en Maryse en hun kinderen Marie-Odile en Philippe. De familie werkt met grote zorgvuldigheid aan de kwaliteit van hun wijnen en houden oog op de tradities en kwaliteitsstandaard in de regio. De wijn wordt vergist in eikenhouten vaten wordt vervolgens 10 maanden gerijpt in dezelfde vaten. Het resultaat is een zeer rijke, krachtige en complexe rode wijn met geconcentreerde tonen van bramen, zwarte kersen en kruidnagel.

De tannine zijn duidelijk aanwezig, maar niet dominant en ondersteunen de wijn perfect. Karafferen van de wijn is een pré.

Kiss (dessert)

Sauvignon Blanc – Sémillion, Chateau Climens, Papillon de Sauternes, 2015, Bordeaux, Frankrijk €26,50
Het voorname Château Climens is een premier cru Barsac en behoort tot het allermooiste op het gebied van edelzoete wijnen. Met de hand wordt letterlijk druif voor druif geplukt wanneer deze optimaal zijn aangetast door Botrytis (edele rotting). In de vinificatiekelder vindt de alcoholische fermentatie plaats op roestvrijstalen tanks en eikenhouten barriques. Wanneer het gewenste alcoholgehalte bereikt is, laat men de temperatuur zeer snel dalen tot 3°C om zo de gisting te stoppen.

Vervolgens krijgt de wijn een aanvullende rijping op dezelfde barriques en rvs-tanks voor een periode van ongeveer 12 maanden. De wijn heeft een intens aroma van citroen, gekonfijte mandarijn en ananas. In het smaakpalet tonen van limoenschil, zoet rijp tropisch fruit, honing, bitterkoekjes en iets van kruidnagel en vanille, die in de elegant zoete afdronk begeleid worden door frisse zuren. Een van de meest klassieke dessertwijnen van de wereld en een ware sensatie voor de tong!